Malmös bästa restauranger

oktober 24, 2019 Av av Hedvig

I Malmö finns det gott om trevliga restauranger som passar för alla tillfällen. Här listar vi de bästa restaurangerna med mat som får munnen att vattnas.

Bastard

Restaurang Bastard är närmast legendarisk bland malmöborna själva, och det är inte svårt att förstå varför. Restaurangen erbjuder ett stort utbud av spännande rätter med inriktning på husmanskost, och har även en tilltalande men spartansk inredning som bidrar till en trevlig atmosfär. Hos Bastard använder man sig bara av de bästa råvarorna, vilket gör att maten alltid är på topp. Man är inte heller rädd för att blanda olika smakkombinationer och de har valt att variera sin meny efter säsong. En annan stor fördel med restaurang Bastard är att personalen är både duktig och serviceinriktad. Dessutom hjälper de gärna till med att rekommendera mat och dryck. Bastard är perfekt att gå till när man vill fira något speciellt, eller om man bara vill få njuta av fantastisk mat i världsklass.

Sajvva

För den som vill utforska det köttfria utbudet i Malmö så är restaurangen Sajvva ett bra val. Där kan man njuta av både vegetarisk och vegansk mat från världens alla hörn. På menyn finns det bland annat trendiga bowls från Korea, och välsmakande sallader med inspiration från länder som Vietnam. De har också ett stort utbud av goda desserter, som till exempel vegansk chokladtryffel. Att kliva in i restaurangen ger en familjär känsla, och personalen vet precis hur de ska gå tillväga för att få sina gäster att känna sig sedda och välkomna. Savjaa ligger centralt i närheten av värnhemstorget och är lätt att finna. Missa inte deras läckra cocktails som är både goda och smakrika. Det finns också ett stort utbud av viner och alkoholfria drinkar, för den som hellre vill ha det.

Vollmers

Vollmers är en välkänd restaurang i Malmö som många uppskattar på grund av deras eleganta och välkomponerade rätter. På menyn hittar man bland annat ett stort utbud av exklusiva kött och fiskrätter, men det finns också vegetariska alternativ att välja mellan. Hos Vollmers kan man också frossa bland goda desserter som är tillredda med mycket kärlek och omsorg.

Fiskrätter

Fiskrätter

Restaurangen har valt att använda sig av närproducerade råvaror i sina rätter, vilket man också märker tydligt på deras smaker. För den som vill ta del av en annorlunda matupplevelse så kan man prova en av Vollmers avsmakningsmenyer. Dessa rätter är noga utvalda och komponerade för att ge en så bra smakupplevelse som möjligt för sina gäster. Det är Ebbe och Mats Vollmer som står bakom restaurang Vollmers, och tillsammans driver de även restaurangerna Snapphane och Green lion. Bröderna har fått två michelinstjärnor för sitt arbete med restaurang Vollmers, och deras passion för god mat syns tydligt i allt de båda tar för sig. Restaurangen har dessutom en elegant och stilren inredning med vackra detaljer som gör att den känns både inbjudande och välkomnande. Vollmers ligger på Tegelgårdsgatan i Malmö och på grund av sitt centrala läge är det lätt att både hitta och ta sig dit.