Om Gordon Ramsay´s restaurang Hell’s Kitchen och dess goda mat

mars 18, 2018 Av av Hedvig

Bilder på mat från Gordon Ramsay´s restaurang Hell’s Kitchen flyger förbi bland Google sökningarna. Bilderna visar upp snygga upplägg och mat som gör mig galet hungrig. Många av alla de där restaurangerna som någon gång visats på tv idag glöms snabbt bort trotts att deras mat också ser väldigt god ut för stunden. Jag vet inte vad det är men det är något som har gjort att jag alltid fastnat lite extra för just Hell’s Kitchen. Kanske är det Ramsay’s skrikande röst som ekar i huvudet som gjort att jag kastat ett extra öga på just Hell’ kitchen. Hell’s kitchen är inte bara en restaurang längre utan det har utvecklats till en hel restaurangkedja och finns i flera länder runt om i världen, vilket är så häftigt.

Maten ser så otroligt god ut.

Vilken mat! Det är något speciellt över den där maten som kan förmedla något så starkt genom att bara visa upp bilder på fantastiska upplägg och mat som ser så god ut att man helt plötsligt befinner sig i ett läge där man är jättehungrig. Det hjälper knappt heller att äta för även om annan mat är god så det inte riktigt hell’s kitchen. Tanken har absolut slagit mig att åka ner till London nästan enbart för att gå på någon av hans restauranger för att uppleva maten på riktigt. Tänk att få sitta där inne på Hell’s kitchen på riktigt, förstå den känslan. Bli placerad vid ett bord, få en meny, läsa igenom menyn för att sedan få beställa en rätt eller kanske till och med flera rätter. Antagligen är det också väldigt bra service som gäller och som gäst är det alltid otroligt uppskattat. Tänk sedan när maten kommer fram till bordet och placeras på din plats. Ett snyggt upplägg och mat som ser otroligt god ut och sedan känslan att ta den där första tuggan. När det kommer till mat så är det en dröm att uppleva just detta på Hell’s kitchen. Jag tror att det är bra att ha drömmar och då även drömmar i form av matupplevelser som man vill uppleva. Livet blir lite roligare att leva så och drömmar är heller inte ting som måste vara omöjliga att uppnå. Att ha en matupplevelse i ett annat land är inte för långt bort utan snare enbart en resa bort helt enkelt.

Det kan vara komplicerat att få till det där med mat. På restauranger är maten oftast god och är den inte det så handlare det nästan alltid om att det är en dålig restaurang. Allmänt så besöker man ju en restaurang för att ha det bra och äta gott. Sedan finns det restauranger som håller en liten högre standard och intrycket av fantastiska Hell’s kitchen är att kvalitén är hög. Hög kvalité på mat är något som alla bör uppleva, egentligen relativt ofta. Inte bara för oss som älskar mat utan även för alla där ute som är kräsna när det kommer till mat för med hög kvalité på maten vi äter kan vi uppskatta den på det sättet som mat bör uppskattas.