Om restaurangen el celler de can roca (girona, spain) och dess goda mat

juni 7, 2018 Av av Hedvig

Om man åker till Girona i Spanien så är restaurangen El Celler de Can Roca väl värd att besöka och en fantastiskt kulinarisk upplevelse! Denna restaurang är tre-stjärnig och ligger i bergen norr om Barcelona.

Den är verkligen värd en omväg om man vill låta sina smaklökar få en fantastisk omkullvältande upplevelse! Tre bröder driver denna restaurang och har man tur, om man kan spanska eller känner någon i närområdet kan man få boka bord fortare. När man flugit till Barcelona kan man hyra en bil och åka till Girona för att få uppleva denna omtalade restaurang. Vid restaurangens ena sida finns en trädgård, ett provkök och en verkstad där de som jobbar där gör konst utav använda glasflaskor. Ett fint initiativ för återvinning! På den andra sidan ligger restaurangen med en innergård som är väldigt välkomnande för alla gäster. Stora fönster med mycket ljusinsläpp gör den ännu vackrare. Man kan beställa den stora menyn med vinpaket för att få uppleva den ultimata smakupplevelsen av alla. För övrigt är alla vinpaket på finkrogar i Spanien otroligt fina. Det serveras nästan alltid vin till varenda rätt så man får stor valuta för sina pengar. På El Celler de Can Roca väljs vinerna ut av Josep Roca som är en av de största inom sitt yrke. När maten tillagas har fantasin inga gränser utan alla rätter är långt utöver det vanliga i den kulinariska upplevelsen! Krögarna har gjort många resor världen över för att få den erfarenhet och inspiration de nu besitter. De kan helt enkelt göra magi av bara några enkla råvaror från början till slut.  Ett exempel som dock inte var så populärt dock var en dessert med banan och bacon som inte smakade så bra enligt förvånade kunder. Även en annan dessert där man smörjer in gamla böcker med fett (!) och gör en essens av som droppas över desserten får många fundersamma kunder att höja på ögonbrynen. Sötsakerna som serveras är väldigt populära och en del kunder äter så de nästan spricker för att de smakar så gott! El Celler de Can Roca har fått utmärkelsen världens bästa restaurang två gånger.

 

Restaurangen drivs av tre bröder

Restaurangen el celler de can roca drivs just nu av tre bröder: Bröderna heter Josep Roca, Joan och Jordi. Restaurangen är hemtrevlig med en otrolig värme som strömmar mot kunderna när de träder in. Den gör kreativa rätter som gästerna är omåttligt förtjusta i! Unna dig denna kulinariska upplevelse när du besöker Spanien för du kommer inte att ångra besöket! Många människor som är erfarna i den kulinariska världen och har varit med på flera fantastiska matresor genom åren rekommenderar just denna fina restaurang som är värd att åka omvägar för att besöka! När du sitter och äter på restaurangen får du samtidigt en fin naturupplevelse för naturen och trädgården syns och det är en fröjd för ögat likaså som maten är en riktig fröjd både för öga och för gom! Denna fina restaurang kommer nog att leva vidare i många generationer genom barn och även barnbarn när den är så omåttligt populär!

Restaurangen drivs av tre bröder