Om restaurangen Gaggan (Bangkok, Thailand) och dess goda mat

april 10, 2018 Av av Hedvig

Restaurangen Gaggan i Bangkok, Thailand som drivs av Gaggan Anand är en av de bästa restaurangerna i hela Asien. Har även placerats på listan ‘topp 50 av världens restauranger (listade flera gånger). Listan är skapad av det brittiska mediaföretaget ‘William Reed Business Media’ (listan är basera på åsikter av kockar och olika mat kritiker) vilket alltså gör Gaggan till en av de bästa restaurangerna och då inte bara i Asien utan i hela världen. Restaurangen anses ligga på sjunde plats bland alla världens restauranger just nu. Gaggan har även två stycken Michelin stjärnor att skryta med så att det är en restaurang som befinner sig på toppklass är givet. Restaurangen öppnades upp 2010 av den indiske kocken Gaggan Anand efter att han bott i Bangkok sedan 2007. Hans vision var att driva en restaurang med indisk mat med samma höga kvalité som en bra japansk eller Frank restaurang i Bangkok eftersom han kände att det fanns en avsaknad av det. Restaurangens lokal är ett gammalt 1800-tals hus och inne i huset (eller ja restaurangen) så är det färgskalan vit och beige som är framtonat samt ett neonlila ljus och kuddar i olika färger. Matplatserna är inte bara ett litet rum utan finns över hela två våningsplan. På restaurangen kan vi förvänta oss fantastiskt god mat och såklart fantastiska upplägg för maten ska inte bara smaka som att man har kommit till himmelriket utan ska också se riktigt god. Sanningen är nämligen den att vi först av allt smakar med ögonen så båda delarna är viktiga när det kommer till en restaurang med så hög kvalitén som Gaggan består.

Vem är den där Gaggan?

Gaggan Anand som driver restaurangen Gaggan i Bangkok, Thailand föddes i Kolkata i Indien. Som ung hade han ett stort intresse för musik och spelade faktiskt trummor i ett lokalt band där han bodde. På College så gick han dock på en cateringhögskola så ett intresse för mat utvecklades såklart med tiden som gick. Efter sin utbildning började han som praktikant hos Taj-gruppen men efter ett tag bestämde han sig till slut för att lämna det stället för att försöka på sig sin egna karriär vilket fick bli i Bangkok för varför inte? Och det gick ju bra för honom som vi vet. Han började först jobba på restauranger med fokus på indisk mat men kände att något fattades och i december 2010 öppnade han ju upp sin egna restaurang.


Vem är den där Gaggan?

Trotts att restaurangen öppnade upp 2010 vilket inte var allt för många år sedan vid det här laget så är Gaggan Anand’s plan att stänga ner stället redan 2020. Han vill istället öppna upp en ny restaurang i Fukuoka som ligger i Japan. Restaurangen i Japan kommer han att driva tillsammans med den japanska koken Takeshi Fukuyama. Deras nya restaurang kommer att vara betydligt mindre än vad Gaggan är och bara bestå av tio sittplatser. Planen är också att bara ha det nya stället öppet sex månader om året.