Om restaurangen Maido (Lima, Peru) och dess goda mat

Om restaurangen Maido (Lima, Peru) och dess goda mat

By

maj 26, 2018

Delikatess

De gäller att leverera på topp för att kunna anses som en av de 50 bästa restaurangerna i hela världen. En av restaurangerna som lyckas med detta är Maido som ligger i Lima, Peru. Det är inte bara maten som anses vara fantastisk utan deras upplägg ser också otroligt lyxiga ut. Smakarna är såklart det viktigaste när det handlar om mat men när man bestämmer sig för att besöka en av världens bästa restauranger så gäller det att rätterna även set goda ut med ögat och Maido lyckas även med det. Maido som restaurangen heter betyder ‘Välkommen’ på japanska och det är också det gästerna ska känna sig när de träder in i restaurangen. På restaurangen serveras det mat inspirerad från både Peru och Japan. Servicen och maten är väl egentligen det som är viktigast för att hålla titeln som bra restaurang men Maido måste även få beröm för den fantastiska inredningen. Ibland går det kanske att tänka att miljön inte är lika betydelsefull som själva maten men det går nog hand i hand ganska bra. Känslan av själva restaurangen känns alltid lite lyxigare om allt levereras på en hög nivå. Maten, servicen och inredningen ska vara bra för att en restaurang ska kunna anses som en av de bästa helt enkelt.

Grundaren till Maido

Grundaren till restaurangen är Mitsuharu ‘Micha’ Tsumura. Likt sin restaurang så är han också född i Lima. Sedan barn har han haft ett stort intresse för just matlagning och 1998 blev han antagen till Johnson & Wales college som ligger i Providence, Rhode Island i USA. Där studerande hans bland annat mat och dryckeshantering under fyra år. Under tiden som han studera i USA så tränade han upp sig arbetsmässigt på olika hotell och restauranger i Rhode Island. När det sedan kom till att hitta en praktikplats så valde han dock att åka tillbaka till Lima och ha sin praktik på hotellet Swissotel. Efter sin student från college åkte inte hem till Lima direkt utan bestämde sig istället för att besöka Japan. I Japan jobbade han på olika restauranger och fokuserade sig då bland annat på sushi. Efter ett tag i Japan åkte han hem till Lima igen för att jobba där istället. Erfarenheten med att ha jobbat i både Peru och Japan gjorde honom inspirerad att satsa högt och till slut öppnande han alltså sin egna restaurang som fick namnet Maido.  Kanske var det intresset för mat som ung som gjorde att han kämpade hårt eller så var det en kombination från att ha älskat mat redan som barn, intresset och passionen att få lära sig mer som gjorde att han till slut kunde öppna upp sin egna restaurang. Antagligen handlar det om en kombination för det räcker sällan med att bara ha någon form av intresse för att kunna driva en framgångsrik restaurang. Du ska ha intresset för maten men också en enorm drivkraft. Maido är idag en av världens bästa restauranger och det är lätt att förstå varför.

Grundaren till Maido

 
 

Comments are closed.