Om restaurangen Mirazur (Menton, France) och dess goda mat

juli 20, 2018 Av av Hedvig

Denna restaurang är vald till plats nummer tre (3) på den berömda listan av de femtio absolut bästa restauranger i världsklass just nu! År 2016 låg den på femte plats på denna lista så den har “stigit i graderna” under årens lopp! De allra flesta som har besökt denna restaurang och lämnat recensioner har endast positiva saker att skriva om när det gäller både maten, efterrätter samt viner som är alldeles i en klass för sig. Mirazur är känd för sina otroligt fina upplägg av mat och efterrätter och det talas vida om dessa i kulinariska kretsar! Restaurangen ligger en kilometer från tågstationen så man skall tänka på att komma i tid så det inte är för mörkt när man skall promenera till stationen. 46 Utsikten som Mirazur har omnämnts vid flera tillfällen av flera olika människor som riktigt magnifik då man ser havet från restaurangen. Från stranden tar en promenad upp till Mirazur cirka femton minuter att traska medan man har utsikt över havet och naturen. Vissa gäster som varit här berättar att kocken ofta kommer och serverar maten själv och frågar flera gånger under en måltid om det smakar bra och är väldigt tillmötesgående! En del gäster har berättat att prierna är alldeles för dyra och inte riktigt för normalstora plånböcker som vanliga “Svenssons” äger. “Hutlösa priser” och de frågar inte vilket vin man vill ha utan väljer det dyraste åt en”! Två små bitar ost blev så dyra att personen trodde att de måste “diska sig ut” för att kunna betala notan. Nej, man skall nog inte vara någon fattig student eller person med låg eller ingen inkomst alls för att besöka Mirazur men för den rika och täte med en plånbok som är tjock går det som en dans att äta här! När man kommer till restaurangen med bil, kan man lämna bilnycklarna i receptionen så får man sin bil parkerad av personal om man nu törs det!

 

Olika kunder med olika åsikter

En del missnöjda gäster har klagat på en nota på över tusen euro och de kommer inte åter! Många nykära par samt par som firar sin bröllopsdag hyllar Mirazur till höjderna och säger att det är den finaste matupplevelse de varit med om i hela sitt liv! Idel rosor av dessa! En kund hade riktig otur med sig på restaurangen och fick en mask i maten och personalen förklarade detta med att grönsakerna var så väldigt färska (!) Som plåster på såren blev de inbjudna i Mirazurs kök där de fick se hur allt gick till därinne. (Förmodligen för att visa att hygienen var oklanderlig). En del har fått vänta över två månader på att få ett bord på Mirazur, men oftast har man tur och kan få en samma dag.

Olika kunder med olika åsikter

Klart att det är en dyr restaurang eftersom personalen måste vara i världsklass och ha en bra lön för mödan säger en nöjd gäst. Du kan se både Frankrike och Italien från restaurangen – magnifikt! Piggvaren (fisken) som serveras på Mirazur skall vara himmelsk och helt enkelt smälta i munnen säger en nöjd gäst.