Om restaurangen mirazur (menton, france) och dess goda mat

mars 4, 2018 Av av Hedvig

Här är fakta direkt från Restaurang Mirazur:

FRANKRIKE MENTON Kreativ matlagning:

1930-talets byggnad som blandar havet, bergen och trädgården

Chefen Mauro Colagreco säger:

“När två grönsaker växer bredvid varandra naturligt, är de gjorda för att gå ihop i en maträtt. Jag har faktiskt skapat min egen grönsaksodling för att odla grönsakerna jag använder i restaurangen.”

Priser och tjänster

Menyer 110–210 EUR si

Terminologi: t. = skatt, sni = service ingår ej, si = service ingår

Veckans stängning

lunch från måndag till onsdag, måndag kväll, tisdag kväll (från 2 februari till 16 december) (lågsäsong).

Årlig stängning

Från 17 december till 2 februari.

UPPTÄCK RESTAURANGEN

Kocken Mauro Colagreco har hittat den perfekta platsen att utöva sina talanger i denna majestätiska 1930-talets byggnad med berg som bakgrund och en magnifik havsutsikt. Det har en fantastisk terrasserad trädgård med fantastisk utsikt över Menton och Medelhavet. I köket är ett lag upptagen med att förbereda disken som drömmas av den unga kocken, som drar sin inspiration lika mycket från de sällsynta grönsakerna och babysalat lämnar från Mirazurs trädgårdar som han gör från sina Italo-Argentinska rötter. Hans quinoa risotto, skogsmarksvampar och parmesankräm, och dagens fångst med knölhålan och en rökt sås är en inbjudan till de kulinariska upplevelserna som kommer.

Restaurangens åtaganden:

“Att studera det förflutna är nyckeln till framtiden.” Påståendet av Mauro Colagreco, kock och alkymist av smaker i den doftande luften i hans fruktträdgård.

“Origins” är namnet på ett projekt som inrättats i samarbete med två andra latinamerikanska kockar för att skydda kulturarvet hos små latinska samhällen: deras kulinariska vanor, tekniker som används, förfädernas ingredienser som typiserar den regionala maten. Deras mål är att bevara sin kunskap och kultur samt att stödja den lokala biologiska mångfalden, som hotas av industriella jordbruksmetoder. Vid Mirazur ges biodiversitet stolthet i trädgårdar och fruktträdgårdar. Mer än 100 arter lever sida vid sida, inklusive 40 sorter av tomat. Färska produkter som laget samlar varje morgon, till glädje för sina gäster.

Två MICHELIN Stjärnor: Utmärkt matlagning, värt en omväg!

Kockens och deras teams personlighet och talang är uppenbart i de skickliga rätterna, som är raffinerade, inspirerade och ibland ursprungliga.

  • Mycket bra standard. Våra bästa adresser.
  • Mer information
  • Intressant eller vidsträckt utsikt
  • Park eller trädgård
  • Rullstolsanpassad
  • Luftkonditionering
  • Inga hundar tillåtna
  • Privata matsalar
  • Inhägnad parkeringsplats

Elegant samtida med magnifik utsikt över havet och Gamla stan – denna plats har riktig stil. Mauro Colagreco förbereder mycket personligt kök, förstärkt med aromatiska smaker, blommor, hemgrönsaker och citrusfrukter. Säsongsbetonat kök och marknadens friskhet är i framkant.

Supertangenterad argentinska serverar den färskaste råvaran i sitt antagna franska paradis

Vad gör det speciellt: Mirazur ligger på en fantastisk plats på den franska sidan av Rivieran, bara några ögonblick från den italienska gränsen. Det är en idyllisk plats att njuta av maten hos den skickliga kocken Mauro Colagreco, som inspirerar från sitt argentinska-italienska arv som såväl som den lokala franska regionen.Om kocken: Colagreco ledde till Frankrike 2001 som en nykvalificerad kock som arbetade med Bernard Loiseau fram till sin död 2003. Han arbetade sedan med 50 bästsoldater Alain Passard på Arpège och Alain Ducasse på Hotel Plaza Athénée innan de spenderade ett år på Le Grand Véfour. År 2006 etablerade han Mirazur, tjänar sin första Michelin-stjärna inom ett år och en sekund under 2012. Vad som är på menyn: Med ingredienser som kommer från Colagrecos egen gårdsbruk och marknaden för Ventimiglia kan diners förvänta sig en fest av smakrika produkter från justplockade arvestyckgrönsaker till mousserande färska skaldjur. Kurser kan omfatta sjöfåglar med toppinamburpuré och Piemontehasselnötter, eller ansjovisfiléer på stekt ansjovisskelett med juice från Mentons berömda citroner. Colagrecos underskrift av ostron med tapioka, skalotkräm och päron är en modern klassiker i tillverkningen.

Andra projekt: Colagreco har varit i Frankrike i nästan 20 år och nyligen firade 10: e årsdagen av Mirazur, men tillbaka i Argentina han gör vågor med Carne, en hamburgerkedja. Han äger också Grand Coeur, en brasserie och restaurang i Paris.