Om restaurangen Osteria Francescan i Italien och dess goda mat

mars 24, 2018 Av av Hedvig

Den italienska restaurangen Osteria Francescan anses vara ett av de bästa restrungagerna i världen eller snarare många anser att det faktiskt är världens bästa restaurang med tre stycken Michelin-stjärnor att skryta med ligger det nog mycket sanning i det. Vilken hög kvalité stället måste bestå med den titeln. Med otrolig mat och med upplägg som bör locka även den mest kritiska personen så kan man bara ana vilket jobb det ligger bakom att driva eller ens att jobba på ett sådant ställe. Maten lär vara helt gudomlig och servicen i världsklass. Själv blir jag otroligt imponerad när servitriser och servitörer tar emot beställningar utan att skriva upp beställningen men lyckas ändå såklart alltid komma ut med rätt maträtt till rätt bord. Det vore en dröm att besöka ett ställe som Osteria Francescan speciellt för alla matälskare för det måste verkligen vara en sådan total upplevelse. Samtidigt måste det nästan kännas lite läskigt att besöka en restaurang med den statusen. Inget får gå fel i en sådan restaurang för de vill såklart försätta att anses som världens bästa restaurang, stället med världens godaste mat och världens bästa service.

Huvudet bakom allt

Restaurangen drivs av kocken och restaurangägaren Massimo Bottura. Han föddes den 30 september 1962 i Modena som ligger i Italien. Intresset för mat fick han redan i unga år genom att se sin mamma, moster och mormor laga mat i köket. 19 Mars 1995 öppnades tillslut Osteria Francescan. Restaurangen öppnandes upp i Modena i den så kallade medeltida delen av staden. Restaurangen har bland annat synts till i Netflix serien Master of none i seriens andra säsong. Så att restaurangen är omtalad i hela världen är verkligen ett faktum. Massimo Bottura har inte enbart lagat mat i sina dagar som kock utan han har dessutom även skrivit om mat i tre böcker, nämligen: ‘Aceto Balsamico’ från 2005. ‘Never Trust a Skinny Italian Chef’ från 2014 och ‘Bread is Gold’ från 2017.

Huvudet bakom allt

Det finns mycket att imponeras och inspireras av för det är ingen enkel match att driva en framgångsrik restaurang men att dessutom driva en restaurang som anses som världens bästa, det är otroligt imponerande. Bara att titta på bilder på restaurangens mat så förstår man att detta är en restaurang som sticker ut, en restaurang som har det där lilla extra. Jag imponeras av snygga upplägg och här kan vi verkligen prata om en restaurang som har lyckats på den fronten. Snygga upplägg som ser proffsiga ut samtidigt om maten är gudomlig, en service som är i världsklass och en restaurang som anses som den bästa i hela världens. Dessutom har restaurangen tre stycken Michelin-stjärnor att skryta med. Jag förstår att alla mat-älskare drömmer om att besöka just ju Osteria Francescan av alla kända restauranger som finns för med tiden som går och intresset för mat blir större känner jag likadant – vilken dröm det vore att besöka världens bästa restaurang så ett flyg till Italien känns inte allt för avlägset.